BOM BEDRIJFSOPLEIDINGEN
TELEFOON 0516-432626 

INTERNET: WWW.BOM-BEDRIJFSOPLEIDINGEN.NL E-MAIL: POSTMASTER@BOM-BEDRIJFSOPLEIDINGEN.NL

 

DIPLOMA HORECAPORTIER

 

Als een van de weinige instituten werkt BOM BEDRIJFSOPLEIDINGEN met een compleet pakket aan horecacursussen. Het is niet voor niets Nederlands grootste gespecialiseerde  opleidingsinstituut, met een gericht aanbod van mondelinge en schriftelijke horeca-cursussen door geheel Nederland en in het buitenland.

NIEUWE WETTEN:
 Elk horecabedrijf met een portier is verplicht te werken conform de Wet op de Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. De Politie zal portiers aan de deur daarop controleren. Het is wettelijk verplicht, dat een portier het Diploma horecaportier in zijn/haar bezit heeft.

WAAR MOET EEN HORECAPORTIER VOLGENS DE WET AAN VOLDOEN:
De horecaportier moet d.m.v. screening, een goedkeuring hebben van de korpschef van politie in zijn/haar regio. De horecaportier moet minimaal het Diploma Horecaportier in zijn/haar bezit hebben. De horecaportier moet ingeschreven staan bij een vergunninghoudend beveiligingsbedrijf. Personen die aan deze criteria voldoen krijgen een blauw beveiligingspasje dat slechts recht geeft op het verrichten van beveiligingswerkzaamheden in de horeca te verrichten.

HET PROGRAMMA BESTAAT UIT SLECHTS 6 LESSEN:
* Arbeidsomstandigheden van de portier.
* Veiligheidspreventie.
* Rechts- en wetskennis.
* Alcoholmisbruik en drugsgebruik.
* Sociale vaardigheden.
* Praktijksimulaties.

LESMATERIAAL:
Het lesmateriaal bestaat uit het officiŽle cursusboek, examenaanvraag en een gratis instructie DVD. Hieruit volgt een examenopdracht en dit vergroot de kans op slagen.

STUDIE- EN EXAMENKOSTEN:
De kosten voor de schriftelijke cursus Diploma horecaportier bedraagt:
60,00 euro. Bij voldoende deelname kan de cursus ook mondeling binnen uw bedrijf worden georganiseerd. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte zal worden afgenomen volgens de methode van meerkeuzevragen (40 vragen, 40 minuten). In het praktijkgedeelte dient u uw sociale vaardigheden te tonen in een rollenspel met een acteur (maximaal 15 minuten). Daaruit zal blijken of u probleemoplossend kunt optreden tijdens een conflict.

EXAMENBOEKJE:
Op verzoek van onze docenten en cursisten hebben wij voor het examen DIPLOMA HORECAPORTIER een examenboekje samengesteld. Dit boekje met examenvragen, die bij het vorige examen gevraagd zijn en vaak opnieuw gesteld worden. Veel oud-cursisten hebben voor het examen er erg veel plezier van gehad. Deze vragen geven namelijk een idee wat er zoal gevraagd wordt. U zult hiermee op het examen zeker voordeel doen !
De totale kosten van het boekje bedragen :
00,00 euro