BOM BEDRIJFSOPLEIDINGEN
TELEFOON 0516-432626  TELEFAX 0516-432629

INTERNET: WWW.BOM-BEDRIJFSOPLEIDINGEN.NL  E-MAIL: POSTMASTER@BOM-BEDRIJFSOPLEIDINGEN.NL


 

 

HEFTRUCK OPLEIDING

 

Als u een heftruck moet besturen, dan is de werkgever verplicht aan te tonen dat u voldoende bent geschoold. Dit is voorgeschreven in de ARBO-wet. BOM kan deze opleiding voor u verzorgen.

Hiertoe heeft BOM een instructiehal ingericht in Uithuizen.

 

DOEL VAN DE OPLEIDING

Veilig werken is de eerste vereiste om aan het eind van de werkdag weer gezond huiswaarts te keren. Vorkheftrucks vallen onder risicovolle werktuigen. Dat komt omdat er jaarlijks honderden, dikwijls ernstige, ongevallen mee geburen. En aangezien 80% van de ongevallen te wijten is aan menselijke falen, is het volgen van een heftruck opleiding geen overbodige luxe.

 

BESTEMD VOOR;

Deze opleiding is bestemd voor personen van 16 jaar en ouder die al dan niet ervaring hebben met het rijden op een heftruck.

 

INHOUD VAN DE OPLEIDING:

De opleiding omvat o.a. de volgende onderwerpen:

         Opbouw en werking van de heftruck

         Controle en onderhoud van de heftruck

         Veilig werken met hefwerktuigen

 

 DUUR VAN DE OPLEIDING

 

De duur van de opleiding voor cursisten zonder ervaring is afhankelijk van de vorderingen van de cursist tijdens de opleiding, maar duurt maximaal 2 dagen. Deze opleiding wordt overdag gegeven, kan op ieder gewenst moment samen en heeft een open einde.

De duur van de opleiding voor cursisten waarvan het certificaat verloopt of is verlopen duurt 45 minuten. De opleiding wordt in de avonduren of overdag gegeven en kan op ieder gewenst moment starten.

 

CURSUSPLAATS:

Bent u afkomstig uit de provincie Groningen, Friesland of Drenthe, leiden wij u op in ons opleidingscentrum in Uithuizenmeeden. Voor de overige gebieden in Nederland kunnen wij de opleiding ook in company verzorgen.

 

 

EXAMEN:

Aan het eind van de opleiding ( met of zonder ervaring ) zal zowel een schriftelijke als een praktijktoets orden afgenomen. Bij een goed resultaat zal een instituut certificaat worden uitgereikt.

 

AANTAL DEELNEMERS:

Minimaal aantal deelnemers is 2 personen.

 

PRIJS:

Heftruckopleiding met ervaring € 199,00

Heftruckopleiding zonder ervaring € 398,00

Verlening heftruckcertificaat € 85,00