's Werelds beste restaurant

Wie eens prettig uit eten wil gaan ( en het niet erg vindt om pas in 2007 aan de beurt te zijn ) moet naar El Bulli in Spanje?

De eetgelegenheid van chefkok Ferran AdriÓ in Rosa is door het tijdschrift Restaurant benoemd tot beste van de wereld. De Jury bestond uit ruim 550 lekkerbekken recensenten en koks. Ze vonden El Bulli net iets beter dan The Fat Duck in het Verenigd Koninkrijk en Pierre Gagnaire in Frankrijk. Op de kaart van El Bulli staat onder meer parmezaanse kaas in de vorm van spaghetti, wortelschuim en ijs met foie gras. De uitspanning is slechts zes maanden per jaar open; dat andere halfjaar is AdriÓ bezig met het bedenken en uitproberen van nieuwe heerlijkheden. In de top 10 staan verder restaurants in de VS, AustraliŰ en Monaco. Bij de eerste vijftig zijn tien gelegenheden met een Franse keuken. Nederland is op de negentiende plek vertegenwoordigd door Oud Sluis in Sluyis, vorig jaar ook bekroond met een derde Michelinster.